Britanski medij se je razpisal o hrvaškem svetilniku, kjer lahko prenočite

Magazin 03. Sep 202208:52 1 komentar
PROFIMEDIA

Britanski The Sun se je razpisal o svetilniku Porer, ki stoji na le 80 metrov širokem otočku. Tamkajšnji sončni zahodi slovijo kot eni najlepših na Jadranu, v svetilniku pa lahko prenočite za dobrih 30 evrov.

Britanski tabloid The Sun se je razpisal o hrvaškem svetilniku Porer, ki leži na istoimenskem otočku, širokem le 80 metrov. Od najbližjega kraja na kopnem – Premanture – je oddaljen 2,5 kilometra.

Otoček lahko obhodite v dobri minuti, z vsakega zornega kota pa lahko občudujete sončne zahode. Morje, ki ga obliva, je z močnimi tokovi precej nevarno, zato je kopanje priporočljivo le na delih, kjer pristajajo čolni, sicer pa vas na varne točke usmeri tudi svetilničar.

A močni tokovi in mešanje hladnejših in toplejših slojev vode omogočajo izredno bogato ribolovno območje. Ribiči imajo tam priložnost ujeti kar 90 odstotkov vseh rib, ki živijo v Jadranu. Okoliške plitvine Kršin, Fenoliga in Veliki Balkun so pokopališča številnih ladij, ki so klonile pod razburkanimi valovi okoli Porerja. Na otoku Fenoliga, ki je v neposredni bližini Porerja, so ohranjene tudi stopinje dinozavrov.

V svetilniku sta urejena dva apartmaja s po dvema dvoposteljnima spalnicama, kuhinjo in kopalnico s straniščem. Svetilnik goste sprejema vse leto,

Svetilnik je bil  zgrajen v tridesetih letih 19. stoletja in stoji na vrhu skalnatega otočka jugozahodno od najbolj južnega rta istrskega polotoka. V nizki sezoni najem apartmaja, v katerem lahko prenočijo štiri osebe, stane približno 100 evrov oziroma približno 30 evrov na osebo (s turistično takso). V visoki pa stane najem nekaj 10 evrov več.

porer porer
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
porer, svetilnik porer, svetilnik
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje