Huda prometna nesreča v Italiji: poškodovanih več kot deset ljudi, tudi otroci

N1 video 26. Avg 202309:52 1 komentar
italija
Vigili del Fuoco

Na severu Italije se je na avtocesti A4 v smeri proti Trstu v petek zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo poškodovanih več kot deset ljudi, od tega štirje huje. Med krajema Latisana in San Girogio sta trčila tovornjak in avtobus, na katerem so bili v pretežni meri ukrajinski turisti, med drugim več otrok.

Glede na prve ugotovitve je avtobus z ukrajinskimi turisti, ki so se vračali v domovino, trčil v poljski tovornjak, ki je prevažal sadje in zelenjavo, poroča italijanska Ansa.

Na prizorišče so s približno desetimi vozili prišli gasilci, posredovala je civilna zaščita, aktivirali pa so tudi dva helikopterja.

Okoli 30 potnikov je bilo namreč v bolečinah, a so se sami uspeli izvleči iz zverižene pločevine. Voznik in šest potnikov, med njimi tudi otrok, pa so v avtobusu ostali ujeti. Po poročanju Anse je sledilo večurno reševanje. Gasilci so najprej izvlekli najhuje poškodovane, ki jih je helikopter odpeljal na zdravljenje v okoliške bolnišnice.

Po zadnjih podatkih je bilo skupno poškodovanih 15 ljudi, od tega sedem otrok. Žensko so zaradi hudih poškodb s helikopterjem odpeljali v videmsko bolnišnico, dva otroka, ki sta prav tako utrpela hude poškodbe pa v bolnišnico v Trstu. Življenjsko ogrožena naj bi bila, ko poroča Rai News, še ena oseba.

Tripasovnica je bila po nesreči zaprta več ur.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje