Huda železniška nesreča v Indiji: umrlo 15 ljudi, več kot 30 je poškodovanih

Svet 17. Jun 202410:44 0 komentarjev

Na vzhodu Indije sta trčila tovorni in potniški vlak, umrlo je najmanj 15 ljudi, več kot 30 je poškodovanih. Pristojne skrbi, da je v razbitih vagonih ujetih še več ljudi.

V trčenju tovornega in potniškega vlaka v indijski zvezni državi Zahodna Bengalija je umrlo najmanj 15 ljudi, 30 je poškodovanih, poroča Reuters.

Tovorni vlak je trčil v potniški vlak Kanchanjunga Express, ki je bil na poti iz severovzhodne zvezne države Tripura v prestolnico Zahodne Bengalije Kalkuto. Zaradi močnega trka so se trije vagoni s potniki iztirili. Poškodovane potnike so odpeljali v bližnjo bolnišnico.

“Poškodovani potniki niso v smrtni nevarnosti. Rešili smo jih skupaj z njihovo prtljago,” je za agencijo Ani komentiral policijski inšpektor Abhishek Roy. Železniške uradnike sicer skrbi, da je v razbitih vagonih ujetih še več ljudi, a podrobnosti za zdaj nimajo.

Indijski premier Narendra Modi je nesrečo označil za “žalostno” in prizadetim družinam izrazil sožalje.

“Molim, da bi poškodovani čim prej okrevali. Pogovarjal sem se z uradniki in se seznanil z razmerami. Potekajo reševalne operacije za pomoč prizadetim,” je Modi zapisal na omrežju X.

Posodobitev železniške infrastrukture je ena ključnih prioritet, ki jo želi izpeljati do leta 2025. Njegova vlada je lani povečala sredstva za gradnjo avtocest in cest in druge infrastrukture, precej denarja je namenjeno tudi nakupu novih hitrih vlakov.

V Indiji so železniške nesreče razmeroma pogoste. Najhujša se je zgodila leta 1981, ko se je vlak med vožnjo čez most v Biharju iztiril in zgrmel v reko, pri čemer je umrlo od 800 do 1.000 ljudi. Varnost na tamkajšnjih železnicah se je v zadnjih letih zaradi obsežnih novih naložb in tehnoloških izboljšav znatno izboljšala. Zadnja huda železniška nesreča se je zgodila lani junija, ko sta se iztirila dva potniška vlaka. Umrlo je skoraj 300 ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!