Invazija glodalcev v Avstraliji: na obale je naplavilo gore podgan

Svet 23. Nov 202314:37 0 komentarjev
Podgane
Foto: PROFIMEDIA

Na obale ribiških mest v avstralski zvezni državi Queensland je naplavilo gore podgan, živih in poginulih. Invaziji, s katero se spopadajo že več mesecev, ni videti konca.

Prebivalci so pretreseni in ne vedo, kako naj se znebijo glodalcev, s katerimi imajo v zvezni državi težave že zadnjih nekaj mesecev.

Queensland se že mesece spopada z invazijo podgan in miši. V iskanju hrane se počasi premikajo ob obali severno, številne živali ne preživijo poti.

O invaziji trenutno poročajo iz mest Normanton in Karumba. Na posnetkih na družbenih omrežjih je videti kup poginulih podgan, ki jih je naplavila voda, okoli njih pa mrgoli muh in drugih žuželk. Na drugem posnetku je videti večje število mrtvih podgan, ki plavajo v reki.

“Tako predrzne so, da pridejo ven tudi čez dan,” je dejal Derek Lord, ki v Normantonu izposoja vozila. Kot je pojasnil, so mu podgane čez noč uničile eno od vozil. Vdrle pa so mu celo v ogrado z racami in preganjale živali.

Porast podgan je posledica idealnih vlažnih vremenskih razmer za razmnoževanje in obilne žetve zadnjo sezono. Ker pa na območju pričakujejo še več dežja, se bojijo, da se bodo razmere še poslabšale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!