Italijana sta potrebovala prevoz do mesta, zato sta poklicala reševalce

Svet 15. Jul 202315:46 1 komentar
rešilec v Italiji
PROFIMEDIA

Italijana, ki sta se pretekli teden izgubila na podeželju, sta se odločila, da za prevoz do mesta pokličeta reševalce. Eden od njiju se je zlagal, da se je drugi onesvestil. Pogovor in prihod rešilcev sta objavila na Tiktoku.

Mladeniča, stara 19 in 20, sta videoposnetek z naslovom “Ko si na podeželju in ni javnega prevoza” na omrežju TikTok objavila v nedeljo. Na posnetku pojasnita, da sta se izgubila na podeželju, zdaj pa, da zgolj rešujeta problem.

Eden od njiju nato pokliče reševalno službo in jim pove, da se je njegov prijatelj onesvestil, drugi pa medtem leži na klopi in se smeji.

Par je posnel tudi prihod reševalnega vozila, ki ju je odpeljalo v obmorsko mesto Riccione na severovzhodu Italije. Tam sta kratek čas preživela na oddelku za nujne primere. Njun videoposnetek je na TikToku v samo enem dnevu zbral več kot 50.000 ogledov.

Regionalne zdravstvene oblasti so mladeniča prijavile policiji, ki ju je v petek s pomočjo videoposnetka uspela identificirati. Proti njima so sprožili kazenski pregon zaradi zlorabe reševalnih služb.

Italijanski minister za infrastrukturo in promet Matteo Salvini se je zahvalil policiji, eden od mladeničev pa je za lokalni časnik Il Resto del Carlino dejal: “Idiot sem, tega ne bi smel storiti.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje