Izrael napadel šolo na severu Gaze: ubitih najmanj osem ljudi

Svet 07. Sep 202413:26 1 komentar
Na fotografiji iz 3. septembra otroci vstopajo v "šotorsko" šolo v Khan Junisu. (Foto: PROFIMEDIA)

Izraelska vojska je danes napadla šolo na severu Gaze in begunsko taborišče Nuseirat, pri tem pa je skupaj ubila najmanj trinajst ljudi. Napadi, ki so v enajstih mesecih terjali že več kot 41.000 ljudi, se nadaljujejo tudi drugod po palestinski enklavi.

V izraelskem napadu na šolo Halima al Sadija na severu Gaze je bilo ubitih osem ljudi, še najmanj pet tudi v begunskem taborišču Nuseirat v osrednjem delu Gaze, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Od danes zjutraj je bilo v palestinski enklavi skupno ubitih najmanj 18 ljudi, v petek pa so izraelske sile z zračnimi napadi po celotnem območju Gaze pobile najmanj 33 Palestincev, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti.

Izraelska vojska še naprej izvaja napade na številnih območjih v Gazi, kjer danes mineva natanko 11 mesecev od začetka ofenzive, s katero se je Izrael odzval na napad palestinskega islamističnega gibanja Hamas na izraelskem ozemlju 7. oktobra lani.

Od takrat je bilo v Gazi skupno ubitih 40.939 Palestincev, še najmanj 94.600 pa je ranjenih, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje