Joe Biden se bo cepil s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19

Svet 11. Sep 202121:29 > 13. Sep 2021 11:28 0 komentarjev
Joe Biden
Kevin Lamarque/REUTERS

Ameriški predsednik Joe Biden bo prejel tretji, poživitveni odmerek cepiva proti bolezni covid-19. S cepljenjem bo za zdaj še počakal, dokler ta možnost ne bo na voljo širši populaciji, je sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki.

Ameriški predsednik Joe Biden, ki je prvi odmerek cepiva proizvajalca Pfizer/Biontech prejel lani decembra, drugega pa januarja letos, se bo cepil tudi s tretjim, poživitvenim odmerkom cepiva proti bolezni covid-19.

Kot je v izjavi novinarjem povedala tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki, bo Biden na svoj tretji odmerek za zdaj še počakal. “Počakali bomo, da bo na voljo vsem, kar pričakujemo kmalu,” je ob tem pojasnila. Biden je že avgusta napovedal, da bosta s soprogo Jill Biden tretji odmerek prejela zaradi krepitve imunosti, poroča hrvaški N1.

Spomnimo tudi, da je ameriški predsednik pred dnevi odredil obvezno cepljenje za vse, ki svojo plačo prejemajo iz zveznega proračuna, v podjetjih z več kot 100 zaposlenimi pa se bodo morali ti ali cepiti ali pa tedensko testirati. Biden je ob tem še dejal, da se je doslej z najmanj enim odmerkom v ZDA cepilo več kot 200 milijonov ljudi, približno 80 milijonov pa se jih za cepljenje še ni odločilo, čeprav imajo za to vse možnosti in je cepljenje brezplačno. “Doslej smo bili potrpežljivi, ampak nas potrpljenje počasi mineva, vaše zavračanje cepljenja pa škodi vsem,” je po poročanju STA poudaril Biden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!