Joe in Jill Biden priredila sprejem za voditelje članic OZN

Svet 26. Sep 202411:03 0 komentarjev
Foto: Elizabeth Frantz/REUTERS

Ameriški predsednik Joe Biden in prva dama Jill Biden sta v sredo zvečer v Metropolitanskem muzeju pri Centralnem parku v New Yorku priredila tradicionalni sprejem za vodje delegacij na zasedanju Generalne skupščine ZN in spremljevalce. Sprejema sta se udeležila tudi premier Robert Golob in Tina Gaber.

Joe Biden, ki je s tem končal udeležbo na splošni razpravi svetovnih voditeljev v New Yorku, je ponovil nekaj poudarkov iz svojega torkovega govora v Generalni skupščini in se pošalil, da je bil pred 280 leti prvič izvoljen v ameriški senat, ko je bil star 29 let, poročajo dopisniki Bele hiše.

“Priznavam izzive, s katerimi se sooča svet – Ukrajina, Gaza, Sudan, Haiti, vojna, lakota, revščina, podnebne spremembe. Vendar se ne smemo nikoli upogniti, vdati in izgubiti vero v naše sposobnosti, da nekaj naredimo,” je dejal.

“Odkar sem bil izvoljen v senat, sem videl, kako so nemogoče stvari postale mogoče. Videl sem padec berlinskega zidu, konec apartheida, človeštvo je preprečilo jedrsko vojno, vojni kriminalci in diktatorji so se soočili s pravico, in videl sem države na Bližnjem vzhodu, ki so sklenile mir,” je dejal.

Foto: PROFIMEDIA

“Skupaj lahko sklepamo sporazume, končamo vojne in trpljenje. Ustavimo lahko širjenje bolezni in nevarna orožja. Lahko zmanjšamo izpuste, otrokom lahko zapustimo boljši svet. Nikoli še nisem bil večji optimist,” je povedal Biden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!