Jordanski kralj Abdulah II. obiskal Belo hišo, Biden pozval k rešitvi dveh držav

Svet 02. Feb 202321:39
Kralj Abdulah II. in Joe Biden
Kralj Abdulah II. in Joe Biden julija 2022 v Džedi (PROFIMEDIA)

Predsednik ZDA Joe Biden je ob srečanju z jordanskim kraljem Abdulahom II. podprl rešitev dveh držav za konflikt med Izraelci in Palestinci.

Ameriški predsednik Joe Biden je v Beli hiši gostil jordanskega kralja Abdulaha II. in princa Huseina ter jima zagotovil podporo ZDA varnosti in gospodarski blaginji Jordanije. Obenem je izrazil podporo rešitvi izraelsko-palestinskega spora z dvema državama.

Bela hiša je sporočila, da sta Biden in Abdulah potrdila tesno in trajno prijateljstvo med ZDA in Jordanijo, predsednik pa se je zahvalil za tesno partnerstvo in vlogo, ki jo ima Jordanija kot gonilna sila stabilnosti na Bližnjem vzhodu.

Biden je potrdil neomajno zavezanost ZDA varnosti in gospodarski blaginji Jordanije v času regionalnih in globalnih izzivov, voditelja pa sta razpravljala o možnostih in mehanizmih za zmanjšanje napetosti, zlasti na Zahodnem bregu.

Ameriški predsednik je še poudaril, da odločno podpira rešitev izraelsko-palestinskega spora z dvema državama. Ob tem je dodal, da ima Jordanija ključno vlogo kot varuhinja muslimanskih svetih krajev v Jeruzalemu. Biden se je ob tem zavzel za ohranitev statusa quo na Tempeljskem griču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar