Kanadskim gasilcem ob dežju uspelo upočasniti napredovanje ognja

Svet 23. Avg 202309:25 0 komentarjev
gozdni požar v Kanadi
PROFIMEDIA

Kanadskim gasilcem je uspelo upočasniti napredovanje ognja, nižje temperature in dež so prinesli olajšanje. Številni prebivalci so se lahko vrnili domov, razseljenih ostaja okoli 27.000 ljudi. V državi so požari to sezono uničili že več kot 15 milijonov hektarjev površin, kar je več od površine Grčije.

V Kanadi so nižje temperature in dež v torek prinesli olajšanje v bojih proti gozdnim požarom. Gasilcem je uspelo upočasniti napredovanje ognja, številni ljudje pa so se lahko vrnili domov.

V mestu Kelowna v provinci Britanska Kolumbija so v ponedeljek doživeli ohladitev, v torek pa je sledil še dež, kar je gasilcem olajšalo boj s požari. V dolini Okanagan pa so preklicali več ukazov za evakuacije, tako da je trenutno razseljenih še okoli 27.000 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Lokalne oblasti so sporočile, da so požari uničili ali poškodovali okoli 200 hiš, žrtev ni bilo. Načelnik gasilcev v West Kalowni Jason Brolund je ocenil, da se razmere razvijajo v pravo smer. Bo pa verjetno končno število uničenih domov večje, saj se gasilcem še ni uspelo prebiti do vseh prizadetih območij.

Na Severozahodnih ozemljih pa požari še vedno divjajo, zaradi česar se prebivalci mesta Yellowknife še ne morejo vrniti domov. So pa tudi tu v zadnjih dneh dobili nekaj dežja, kar pomaga pri gašenju.

V državi so požari to sezono uničili že več kot 15 milijonov hektarjev površin, kar je več od površine Grčije. Trenutno divja še več kot tisoč požarov, od tega jih okoli 650 ni pod nadzorom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!