Kar 11 dni preživeli na odprtem morju: rešila sta jih deževnica in kokos

Svet 05. Feb 202415:18 0 komentarjev
kokosov oreh
Foto: PROFIMEDIA

Kolumbijska mornarica je rešila tri panamske ribiče, ki so po okvari motorja 11 dni preživeli na odprtem morju. Povedali so, da so preživeli po zaslugi deževnice in kokosovih orehov.

Kolumbijska mornarica je v Tihem oceanu več kot 300 kilometrov od obale rešila tri Panamce, ki so zaradi okvare motorja 11 dni preživeli na odprtem morju. Kot so povedali, so preživeli po zaslugi deževnice in kokosovih orehov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trojica se je z ribiško ladjo namenila na rutinsko pot v bližini panamskega obalnega mesta Veracruz, da bi natočila gorivo. Vendar pa se jim je ob vrnitvi motor nenadoma ustavil, je pojasnil eden od nesrečnih pomorščakov in dodal, da so bili od tistega trenutka na milost in nemilost prepuščeni severnemu vetru.

Po 11 dneh jih je rešila patrulja kolumbijske mornarice

Enajst dni so na morju preživeli po zaslugi deževnice, ki so jo zbirali v provizoričnih posodah, in kokosovih orehov, ki jih je prinesel tok. Patrulja kolumbijske mornarice je njihovo ladjo naposled opazila približno 180 navtičnih milj oziroma več kot 330 kilometrov od kolumbijskega pristanišča Buenaventura in jih rešila.

To sicer ni prva reševalna akcija kolumbijske mornarice na morju v zadnjih letih. Januarja lani je v kolumbijskih ozemeljskih vodah v Karibskem morju rešila 47-letnega moškega iz Dominike, ki je na morju po zaslugi kečapa, česna v prahu in jušnih kock preživel 24 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!