Kijev: Razmere na bojiščih so še vedno težke

Svet 10. Dec 202317:04 12 komentarjev
lokalni prebivalec mesta Avdijivka
Foto: REUTERS

Razmere na bojiščih v Ukrajini ostajajo težke. Zaradi slabega vremena in nizkih temperatur so napadi ponekod pojenjali, vendar pa ruski cilji ostajajo enaki.

Zlasti na vzhodu države nenehno beležijo nove napade ruskih enot, je danes sporočil poveljnik kopenskih sil ukrajinske vojske Oleksandr Sirski. “Sovražnik neomajno nadaljuje napade,” je zapisal na Telegramu.

Sirski je danes obiskal dele frontne črte v vzhodni Ukrajini. Tam je mesto Avdijivka še naprej žarišče ruskih napadov, povzema nemška tiskovna agencija dpa. Med drugim je s poveljniki na terenu govoril o zagotavljanju “racionalne porabe streliva”.

Zaradi slabega vremena s temperaturami pod lediščem so sicer ponekod ruski napadi nekoliko pojenjali, njihova smer pa je nespremenjena. “Sovražnik ne opušča svojih načrtov za ponovno zavzetje Kupjanska,” je danes dejal vojaški tiskovni predstavnik Volodimir Fitjo. Kupjansk je pomembno prometno središče v regiji Harkov v vzhodni Ukrajini.

Ukrajina se s pomočjo zahodnih držav že več kot 21 mesecev brani pred rusko invazijo. V začetku septembra lani so ukrajinske enote osvobodile Kupjansk, pred kratkim pa je ruska vojska tam spet pridobila ozemlje. Frontna črta zdaj poteka kakih sedem kilometrov od mesta, dodaja dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje