Kitajska in Rusija začeli skupne vojaške vaje

Svet 22. Dec 202209:52 1 komentar
kitajska, vojska
PROFIMEDIA

V Vzhodnokitajskem morju so se začele vojaške vaje kitajske in ruske mornarice. Na vaji bo sodelovalo več letal in helikopterjev ter podmornic in ladij.

Kitajska in Rusija sta v sredo začeli skupne vojaške vaje v Vzhodnokitajskem morju, ki naj bi trajale do naslednjega torka, poročajo kitajski mediji in tuje tiskovne agencije. Manevri potekajo ob obali v bližini mesta Taidžou v provinci Džekiang na vzhodu Kitajske, približno 500 kilometrov severno od Tajvana.

Oficir kitajske mornarice je dejal, da bodo vaje vključevale različne operacije, kot so blokada območja, zračna obramba, iskanje in reševanje ter protipodmorniški napadi. Dodal je, da bodo letošnje vaje vključevale realistične bojne scenarije in nove metode usposabljanja, s čimer naj bi dodatno razvili sodelovanje in komunikacijo med obema mornaricama.

Na vajah naj bi sodelovalo pet ladij kitajske mornarice, več podmornic, letal in helikopterjev, še poročajo kitajski mediji. Na ruski strani sodeluje pet vojaških ladij.

V začetku tega tedna je kitajsko obrambno ministrstvo v izjavi zapisalo, da je cilj skupnih vaj pokazati odločenost in sposobnost obeh strani, da se skupaj odzoveta na grožnje pomorski varnosti ter ohranita mednarodni in regionalni mir in stabilnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje