Kobeja Bryanta so v njegovem rojstnem kraju počastili z muralom

Magazin 18. Jun 202217:30 > 17:55
Kobe Bryant
Profimedia

Novo košarkarsko igrišče v Filadelfiji krasi mural, ki je nastal kot poklon enemu največjih košarkarjev vseh časov - Kobeju Bryantu.

Odprtja novega igrišča v košarkarjevem rojstnem kraju se je udeležila tudi njegova žena Vanessa Bryant. V kotu igrišča izstopa mural, ki ga je lokalni umetnik Ernel Martinez ustvaril v čast enemu najboljših košarkarjev vseh časov in njegovi hčerki. Dvojica je pred dvema letoma tragično umrla v helikopterski nesreči.

“Filadelfija – kjer se je začela ljubezen mojega moža do košarke,” je Vanessa pripisala k fotografiji zidne poslikave, pred katero je pozirala v Kobejevi jakni iz srednješolskih dni. “To lokacijo sem izbrala, da imajo mladi v tej skupnosti varen prostor za igranje z enakimi možnostmi, kar je bilo pomembno za Kobeja in Gianno,” je še povedala ob odprtju.

Košarkarsko igrišče, ki je poimenovano po Kobeju in Gianni, je v vijoličasto-rumeni barvi košarkarskega kluba Los Angeles Lakers, za katerega je Kobe igral celotno profesionalno košarkarsko kariero – 20 let.

Odprtje igrišča sovpada s pomembno obletnico družine Bryant. V torek je minilo 11 let, odkar so Lakersi zmagali v finalu Lige NBA. Kobe je bil takrat imenovan za najkoristnejšega igralca finala (MVP).

26. januarja je minilo dve leti od helikopterske nesreče v Calabasasu v Kaliforniji, v kateri sta umrla Kobe, Gianna in še sedem drugih oseb. Skupina je bila na poti na mladinsko košarkarsko tekmo.

Smrt enega najboljših košarkarjev vseh časov je pretresla ves svet. Številni umetniki so se mu poklonili z ustvarjanjem muralov z njegovo in Giannino podobo.

Kobe Bryant
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.