Najbolj priljubljene plaže na destinacijah, kamor radi potujejo Slovenci

Magazin 20. Jun 202211:45 > 13:25 0 komentarjev
plaža
Profimedia

Slovenci poleti največkrat dopustujemo na Hrvaškem, sledita Grčija in Italija. Poiskali smo nekaj najbolj znanih in priljubljenih plaž, na katerih lahko uživate v letošnjem poletju.

Ramla Bay, Gozo, Malta

Dolga peščena plaža ni na glavnem otoku Malte, na katerem je tudi glavno mesto Valleta, ampak na severnem otoku Gozo. Plaža je zelo priljubljena pri turistih in domačinih in je del naravnega parka Natura 2000. Slovi tudi kot ena najboljših krajev za potapljanje v Sredozemlju.

Ramla Beach Gozo
Profimedia

Navagio (plaža brodolomov), otok Zakintos, Grčija

Plaža v zalivu, obdanem s strmimi pečinami in nasedlo tihotapsko ladjo na njej, je ena najbolj znanih grških plaž. Dostopna je samo z morja, vseeno pa je zelo obiskana, saj vodni taksiji med sezono vozijo zelo pogosto.

Rajska plaža, otok Rab, Hrvaška

Dva kilometra dolga Rajska plaža, obdana z borovim gozdom, leži na severnem delu otoka Rab v majhnem turističnem naselju Lopar. Plaža je peščena in plitva in zato zelo primerna za majhne otroke. Zaradi kakovosti vode, varstva okolja in varnosti si je prislužila modro zastavo. Uspelo se ji je tudi uvrstiti na seznam CNN: top 100 svetovnih plaž.

Rab plaža
Profimedia

Saintes Maries de la Mer, Provansa, Francija

Plažo najdete v naravnem rezervatu Camargue, ki je mokrišče (razširjena delta reke Rone). V njem živi 400 različnih vrst ptic, vključno s flamingi. Peščene divje plaže, kjer jahajo edini evropski kavboji, so prav gotovo edinstvene v Sredozemlju.

plaža
Profimedia

La Pelosa, Stintino, severna Sardinija, Italija

Osupljiva plaža s finim belim peskom in turkizno kristalno čistim morjem je ena najbolj prepoznavnih sardinskih plaž. Ob plaži je tudi obrambni stolp iz 16. stoletja, ki ”pazi” naravne lepote raja.

Sardinja plaža
Profimedia

Oludeniz, jugozahodna Turčija

Oludeniz (turško pomeni mrtvo morje) je vasica s prečudovitim zalivom in plažo, ki leži pod 1.400 metrov visoko goro Babadağ. Je ena najbolj fotografiranih sredozemskih plaž in je zaradi gora tudi priljubljeno središče jadralnih padalcev.

plaža
Profimedia

Plaža Zlatni rat, Bol na Braču, Hrvaška

Na južni strani otoka pri mestecu Bol se plaža Zlatni rat (beli prod – pesek) skoraj navpično zajeda v morje in odvisno od vpliva vetrov spreminja svojo obliko in položaj, kot da je iz tekočega zlata. Elegantna in privlačna plaža je simbol hrvaške obale. Zaradi vetra je tudi raj za deskarje in kajtarje.

Zlatni rat
Profimedia

Zlata plaža, Karpas, Ciper

Zlata plaža leži na polotoku Karpas v turškem delu Cipra na severovzhodu otoka, ki je bil poseljen že v rimskih časih. Čudovita in nepregledno dolga zlato peščena plaža je v narodnem parku v neokrnjeni naravi z divjimi osli in gnezdišči zelenih morskih želv.

Karpass
Profimedia

Isola Bella, Taormina, Sicilija, Italija

Isola Bella je pravzaprav otoček sredi zaliva, ki je povezan z obalo. Zaliv s čudovito plažo je obdan s hribi in zelenjem ter velja za eno najbolj prijetnih in pestrih mest za sončenje in kopanje na Siciliji.

plaža sicilija
Profimedia

Nerja, Costa del Sol, Andaluzija, Španija

Mestece in občina Nerja leži 50 kilometrov vzhodno od Malage in ima 16 kilometrov čudovitih peščenih plaž, ki so poznane daleč naokoli. Najbolj znani plaži sta Torrecilla in Burriana, ki poleti slovita tudi po svoji promenadi. Na lep jasen dan se s plaže lahko vidi mogočno gorovje Sierra Nevada, tudi obala Afrike (Maroko). Plaže in mesto so del naravnega parka Acantilados de Maro.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!