Kaj so in kje so evropski Karibi?

Magazin 30. Apr. 202214:42 > 18:54
Delite:
Foto: Profimedia

Škotsko otočje Zunanji Hebridi, ki se jih je prijelo tudi ime evropski Karibi, je Lonely Planet lani uvrstil na tretje mesto seznama najlepših plaž v Evropi. Tako lepih in eksotičnih, da se je celo pripetilo, da je leta 2009 Tajska turistična zveza pomotoma fotografijo škotske plaže pomotoma uporabila za promocijo svoje plače Kai Bae na tajskem otoku Koh Chang.

Med otoki škotskih Zunanjih Hebridov so tudi nekateri največji škotski otoki, kot sta Lewis in Harris, kar 50 otokov pa je nenaseljenih. Marsikdo je presenečen, saj peščene plaže, ki spominjajo na tropske, niso ravno prva asociacija, ko pomislimo na Škotsko.

Foto : Profimedia

Ena najbolj priljubljenih plaž na tem škotskem otočju je Zahodna plaža v mestu Berneray, ki jo je Lonely Planet uvrstil na seznam najlepših evropskih plaž, tajska turistična zveza pa je leta 2009 celo pomotoma uporabila fotografijo te plaže za promocijo plaže Kai Bae na otoku Koh Chang na jugovzhodu Tajske.

Foto : Plaža Kai Bae na Tajskem / Profimedia

A to ni edina rajska plaža na tem škotskem otočju. Na plažah Luskentyre in Vatersay Bay lahko vidite tudi kite ali delfine. Čeprav so otoki redko naseljeni, je na njih veliko krajev, ki pričajo, da ni bilo vedno tako.

Foto : Profimedia

Dvorec Lews v Stornowayu ali Kisimul v Barri, stare viktorijanske vile, vasica Gearrannan Blackhouse in Calanais, ki velja za škotsko različico Stonehengea, so med znamenitostmi tega škotskega otočja. Današnji popotniki se na otokih najraje ukvarjajo s pohodništvom, plavanjem ali surfanjem, prenočišča pa poiščejo v tradicionalnih hišicah, zakopanih v zemljo, ali v butičnih hotelih.  Najboljši čas za obisk Zunanjih Hebridov je od poznega marca do konca junija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

 

Komentari

Vaš komentar