Konservativni ameriški novinar napovedal intervju s Putinom

Svet 07. Feb 202407:09 0 komentarjev
Tucker Carlson
PROFIMEDIA

Ameriški konservativni televizijski komentator in novinar Tucker Carlson se je odpravil v Moskvo, da bi opravil pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Ameriški konservativni televizijski komentator in novinar Tucker Carlson, nekdanji obraz televizijske mreže Fox News, ki je blizu nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, je v torek sporočil, da je bil v Moskvi, da bi opravil pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Prišli smo, da bi opravili intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. To bomo storili kmalu,” je Carlson dejal v videoposnetku, objavljenem na omrežju X. “Izvajanje takšnega intervjuja je seveda tvegano. Zato smo o tem skrbno razmišljali več mesecev,” je dodal.

Carlson je znan po radikalnih konservativnih mnenjih in dolgoletni povezanosti s Trumpom. Aprila lani so ga odstavili s položaja voditelja večerne oddaje na televiziji Fox News, med drugim zato, ker je morala mreža zaradi njegovih teorij zarote plačati velikansko odškodnino proizvajalcu volilnih strojev Dominion.

Medijska mreža Fox News ga kljub temu še vedno plačuje do izteka pogodbe, ki mu prepoveduje delo za druge televizije. Zaradi tega Carlson svoje vsebine objavlja na omrežju X, ki je v lasti Elona Muska, vendar ga Fox News vseeno toži zaradi kršenja pogodbe.

Carlson: Dve leti po vojni z Ukrajino večina Američanov ni obveščena

V videoposnetku je pojasnil razloge za potovanje v Moskvo, ki ga je po lastnih besedah financiral sam. “Najprej zato, ker je to naše delo. Delujemo v novinarstvu. Naša dolžnost je obveščati ljudi. Dve leti po vojni z Ukrajino, ki ima vpliv na celoten svet, večina Američanov ni obveščena,” je dejal Carlson.

Liberalni komentatorji v ZDA medtem opozarjajo, da je Carlson doslej odkrito navijal za Putina, kar naj bi mu tudi omogočilo dostop do ruskega voditelja. Intervju, ki naj bi bil na voljo brezplačno, bo objavil na svoji spletni strani in družbenih omrežjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!