Lavrov: Razkritje pogovora med Putinom in Macronom kršilo diplomatski bonton

Svet 06. Jul 202218:25 5 komentarjev
Sergej Lavrov
PROFIMEDIA

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je danes obsodil objavo klica med francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom pred izbruhom vojne v Ukrajini. Lavrov je to dejanje med obiskom Vietnama označil za kršitev diplomatskega bontona.

Podrobnosti zaupnega klica, ki je potekal le nekaj dni pred začetkom ruske invazije na Ukrajino, je razkrila televizijska postaja France 2 v dokumentarnem filmu o ravnanju francoskega predsednika Macronona v tem konfliktu.

V luči razkritja je Sergej Lavrov opozoril, da diplomatski bonton ne predvideva enostranskega uhajanja takšnih posnetkov. Hkrati pa je poudaril, da se Rusija zaradi vsebine pogovora med voditeljema nima česa sramovati. “Načeloma pogajanja vodimo tako, da se nikoli nimamo česa sramovati. Vedno povemo, kar mislimo, in smo pripravljeni odgovarjati za te besede ter pojasniti svoje stališče,” je še dodal.

Ruski zunanji minister je trenutno na dvodnevnem obisku v Vietnamu ob deseti obletnici celovitega strateškega partnerstva med državama. Vietnam, ki je zgodovinsko blizu Moskvi, doslej ni želel odkrito obsoditi ruske invazije na Ukrajino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje