Leto vojne v Gazi zaznamovali novi napadi

Svet 07. Okt 202407:21 0 komentarjev
Izraelski napad na Bejrut
Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS

Noč pred obletnico začetka vojne v Gazi je v palestinski enklavi minila ob novih napadih. Izraelska letala hkrati nadaljujejo silovito obstreljevanje Bejruta. Palestinski Hamas in libanonski Hezbolah sta medtem sprožila rakete proti Izraelu.

Izraelska vojska je davi sporočila, da je napadla bolnišnično poslopje v osrednji Gazi, za katero trdi, da so jo uporabljali pripadniki Hamasa. Islamistično gibanje, ki je pred enim letom napadlo jug Izraela, je medtem sprožilo več raket, s katerimi so po lastnih navedbah ciljali mejna prehoda, ki ju zasedajo izraelske sile, in naselje blizu meje z Gazo.

Izraelska vojska je sporočila, da je zračna obramba tri izstrelke sestrelila, četrti pa naj bi padel na nenaseljeno območje. Izrael je v odgovor sprožil nove napade na Gazo, piše katarska televizija Al Džazira.

Nemirna noč je tudi za prebivalci libanonske prestolnice, kjer Izrael nadaljuje napade iz zraka. Po navedbah lokalnih zdravstvenih oblasti je bilo v več eksplozijah ubitih najmanj 12 ljudi. Ob naraščajočem številu žrtev Izrael vztraja, da cilja poslopja gibanja Hezbolah.

Libanonski Hezbolah je sporočil, da je z raketami ciljal dve vojaški oporišči na severu Izraela, kot navajajo izraelski mediji pa so rakete zadele mesti Haifa in Tiberias ter ranile deset ljudi.

Izraelski napad na Bejrut
Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS

Središče Haife je zadelo pet raket, kar predstavlja sploh prvi tak napad na tretje največje izraelsko mesto v zadnjem letu.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!