Lufthansa in Air France po eksplozijah pozivnikov odpovedala lete v Izrael

Svet 18. Sep 202414:06 0 komentarjev
Slovenija bo predivdoma podelila nove subvencije
Žiga Živulović jr. /BOBO

Letalske družbe, ki sodijo pod okrilje nemškega velikana Lufthansa, in letalski prevoznik Air France so zaradi varnostnih razlogov odpovedali lete v Izrael. Do vnovičnih prekinitev letalskih povezav je prišlo po včerajšnjih eksplozijah pozivnikov v Libanonu.

Letalske družbe iz skupine Lufthansa – ob matični Lufthansi so to Swiss, Austrian, Brussels Airlines in Eurowings – so prekinile vse letalske povezave s Tel Avivom v Izraelu in Teheranom v Iranu, in sicer vsaj do četrtka. “V tem obdobju bodo izraelski in iranski zračni prostor zaobšle vse letalske družbe iz skupine Lufthansa,” so zapisali v izjavi. Kot so napovedali, bodo tudi vnaprej skrbno spremljali situacijo.

Potniki bodo lahko let prestavili brezplačno, če tega ne bodo storili, so upravičeni do polnega nadomestila za plačano vozovnico. “Obžalujemo, da imajo naši potniki nevšečnosti. Varnost potnikov in posadke je vedno naša prva prioriteta,” so zatrdili.

Njihovi leti v libanonsko prestolnico Bejrut so medtem zaradi konflikta v regiji odpovedni vsaj do 30. septembra.

Tudi Air France je odpovedal vse lete iz Pariza v Tel Aviv in Bejrut, je poročal francoski časnik Le Parisien.

Sicer pa so letalski prevozniki lete na Bližnji vzhod zaradi tamkajšnjih napetosti odpovedali že večkrat. Lufthansa je denimo povezave v Tel Aviv po več kot mesecu obnovila šele pred dobrima dvema tednoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!