Med letom nenadoma umrl pilot, letalo je moralo zasilno pristati

Svet 09. Okt 202418:46 0 komentarjev
Turkish airlines
Turkish airlines (Foto: PROFIMEDIA)

Zasilni pristanki letal so pogosto povezani s tehničnimi težavami. V torek pa je moralo letalo, ki je bilo iz ZDA namenjeno v Turčijo, zasilno pristati, saj je nenadoma umrl pilot.

V torek je v New Yorku zasilno pristalo letalo letalske družbe Turkish Airlines.

Letalo, ki bi moralo poleteti do turškega Istanbula, je moralo zasilno pristati, saj je med poletom nenadoma umrl pilot. Kot so po zasilnem pristanku pojasnili pristojni, je 59-letnik izgubil zavest in kljub takojšnjemu oživljanju umrl. Mrtev je bil, še preden je letalo pristalo, piše Sky News.

Podatki sledilnika letal kažejo, da je airbus A350 v torek zvečer po urniku vzletel iz Seattla in se prek Kanade namenil proti Atlantiku. Nato je nenadoma zavil proti jugu in ob 6. zjutraj po lokalnem času pristal na mednarodnem letališču John. F. Kennedy v New Yorku.

Pilot je bil pri letalski družbi zaposlen od leta 2007, po njihovih informacijah ni imel zdravstvenih težav. Zadnji zdravniški pregled je imel v začetku letošnjega leta.

Trenutno ni jasno, kdaj in na kakšen način je letalska družba o smrti pilota obvestila potnike na letalu. So pa vsem uredili prevoz do končnega cilja.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!