Med tekom ubit nekdanji član ruske mornarice

Svet 11. Jul 202317:27 0 komentarjev
RUSKA MORNARICA
Murad Sezer/REUTERS

V ruskem Krasnodarju je bil med tekom ustreljen nekdanji častnik ruske mornarice. Preiskava njegove smrti še poteka. Ugibajo, da ga je storilec izsledil preko aplikacije Strava.

V mestu Krasnodar na jugozahodu Rusije je bil v ponedeljek med tekom ustreljen nekdanji častnik ruske mornarice, kasneje zadolžen za organizacijo mobilizacije v vojsko, so danes sporočile ruske oblasti. Po navedbah ruskih medijev naj bi šlo za 42-letnega Stanislava Ržickega. Preiskava njegove smrti poteka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Truplo 42-letnika “s strelnimi ranami” so našli v ponedeljek zjutraj, je sporočil preiskovalni odbor, ki preiskuje domnevni umor.

Po njegovih navedbah je Ržicki delal kot namestnik predstavnika mestne uprave v Krasnodarju, zadolžen pa je bil za “mobilizacijske operacije” za vojsko.

Ga je storilec izsledil preko aplikacije Strava?

Ruski mediji ugibajo, da je storilec Ržickega izsledil prek aplikacije za fitnes Strava. Nekdanjega častnika ruske mornarice naj bi ustrelil v hrbet in prsni koš, medtem ko je ta – kot ponavadi – tekel v parku blizu športnega centra Olimp v Krasnodarju. Motiv za domnevni umor zaenkrat ni znan, navaja britanski BBC.

Ruski poslanec in nekdanji župan Krasnodarja Jevgenij Pervičov je na Telegramu sporočil, da je Ržicki služil v ruski mornarici, kjer je bil med drugim poveljnik podmornice Krasnodar.

Ukrajinski mediji poročajo, da bi Ržicki lahko bil poveljnik plovila, ki je julija lani izvedlo raketni napad na ukrajinsko mesto Vinica, v katerem je bilo ubitih 23 ljudi, vključno s tremi otroki. V Ukrajini naj bi Ržickega tudi iskali kot vojnega zločinca, čeprav njegov oče trdi, da ta ni sodeloval v vojni proti Ukrajini, saj da je do takrat že zapustil vojsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Svetovalec na ukrajinskem notranjem ministrstvu Anton Geraščenko je na Twitterju zapisal, da ruski mediji Ukrajino obtožujejo vpletenosti v smrt Ržickega, pri čemer pa ni pojasnil, ali je ta sum upravičen. “Ruska policija do zdaj ni našla niti ene nadzorne kamere, ki bi pokazala, da je bilo storjeno kaznivo dejanje,” je dejal.

Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kirilo Budanov je medtem zanikal, da bi bila njegova organizacija vpletena v smrt Ržickega.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!