Med turističnim ogledom moskovske kanalizacije utonilo osem ljudi

Svet 22. Avg 202315:57 4 komentarji
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Med nedeljskim turističnim ogledom podzemnih predorov v kanalizacijskem sistemu Moskve je utonilo osem ljudi. Zaradi močnega naliva je namreč gladina reke Neglinka hitro narasla, sedmim turistom in vodiču pa se ni uspelo pravočasno spraviti na površje. Preiskovalci so že sprožili kazenski postopek in pridržali enega od organizatorjev ogleda.

“Najdena so bila trupla vseh udeležencev turističnega ogleda,” so sporočili preiskovalci in dodali, da sedaj skušajo ugotoviti njihove identitete. Moskovski župan Sergej Sobjanin je incident na družbenih omrežjih označil za strašno tragedijo in družinam žrtev izrazil sožalje.

Po navedbah ruskih medijev se je na omenjeni ogled podzemnih predorov v moskovskem kanalizacijskem sistemu sprva prijavilo več kot 20 ljudi, vendar jih je večina pozneje zaradi napovedanega močnega dežja udeležbo odpovedala, poroča britanski BBC.

Več turističnih organizacij ponuja oglede obsežnih predorov kanalizacijskega sistema ruske prestolnice, od katerih so bili nekateri zgrajeni v 19. stoletju, a je legalni vidik takšnih izletov pogosto sporen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskovalci so v ponedeljek že sprožili kazenski postopek v zvezi z nedeljskim izletom, ki so ga ob tem označili za nezakonitega. Doslej so že pridržali enega od organizatorjev izleta, drugi pa naj bi pobegnil v Združene arabske emirate.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje