Milijarder in nekdanji šef indijskega velikana Tata umrl v avtomobilski nesreči

Svet 05. Sep 202210:08 1 komentar
Cyrus Mistry
PROFIMEDIA

V avtomobilski nesreči je umrl indijski milijarder in poslovnež Cyrus Mistry. Indijski premier Narendra Modi je smrt nekdanjega prvega moža konglomerata Tata opisal kot "veliko izgubo".

Cyrus Mistry je umrl v nedeljo v prometni nesreči, ko se je vozil proti Mumbaju. V njej je umrla še ena oseba, dve pa sta bili poškodovani. Nesreča se je zgodila v nedeljo popoldan v Palgharju, približno 100 kilometrov severno od Mumbaja.

Mistry je bil star 54 let in je med letoma 2012 in 2016 vodil konglomerat Tata Sons. Mistry, sicer Irec, je z vrha Tata Sons odšel po številnih kritikah o vodenju družbe, sledil pa je dolgotrajen sodni proces, v katerem izgubil sodno bitko.

Vozilo naj bi med prečkanjem mostu čez reko trčilo v cestno oviro na sredini ceste, Mistry pa je umrl na kraju nesreče. V tvitu je indijski premier Narendra Modi Mistryja označil za “obetavnega poslovneža, ki je verjel v gospodarsko moč Indije”.

Mistry je bil šesti predsednik skupine Tata in svak Noela Tate, polbrata Mistryjevega predhodnika na mestu predsednika Ratana Tate. Več vidnih politikov in poslovnežev je tvitnilo sožalje ob novici o Mistryjevi smrti.

Skupina Tata je največja v Indiji in ima več pol milijona zaposlenih. Koncern sicer združuje podjetja v najrazličnejših panogah, od proizvodnje luksuznih avtomobilov, izdelave programskih rešitev do jeklarstva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje