Hrvaška obala: ulice Umaga pod vodo, na območju Zadra opazili več vodnih tromb

Svet 12. Sep 202412:27 > 12:31 1 komentar
Dež
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Slabo vreme je tudi na Hrvaškem. Močnejše padavine so zajele severni del Istre, med drugim je poplavilo ulice v Umagu. V Zadru so opazili več vodnih tromb.

Hrvaško je danes dosegla napovedana sprememba vremena, ki je s seboj prinesla dež in nizke temperature.

Zahodni del hrvaške Istre so zajele obilne padavine, zaradi katerih je poplavljalo v Umagu, nad morjem pri Zadru pa se je pojavilo več vodnih tromb.

V Umagu je davi po poročanju hrvaškega portala Istramet.hr padlo več kot 100 milimetrov dežja, zaradi česar so pod vodo številne ceste.

V zadrskem akvatoriju so opazili več vodnih tromb, ki jih je bilo po ocenah uporabnikov družbenih omrežij celo okoli 20.

Na Facebooku je eden od uporabnikov objavil posnetek vodne trombe pri otoku Molat, drugi pa fotografijo vodne trombe s pogledom proti Ugljanu in Dugemu otoku, nad katerim so danes opazili izjemno veliko udarov strel.

Morje na Hrvaškem je danes v glavnem valovito, piha pa zmeren do močan jugo z občasnimi orkanskimi sunki.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je zaradi obilnih padavin in nevarnosti hudourniških poplav izdal oranžno vremensko opozorilo za območje Istre, Kvarnerja, Like, Knina in Dalmacije. Na območju Reke, Dubrovnika in Splita so možna tudi silovitejša neurja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje