Moški povlekel dečka na morsko dno, ker ga je motilo, da skače s pomola

Svet 29. Avg 202409:14 2 komentarja
Korčula
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na praznovanju otroškega rojstnega dne v predmestju mesta Korčula so lastnika hiše v bližini zmotili otroci, ki so uporabljali pomol v bližini njegove hiše. Moški je skočil v morje in dečka potegnil na morsko dno. Posredovala je tudi policija.

Dubrovački vjesnik poroča o dogodku s Korčule, ki je šokiral družino 12-letnika. Na plaži v bližini mesta Korčula je deček praznoval rojstni dan – povabljencev je bilo 11.

Potem ko so pojedli torto, so začeli s pomola skakati v morje, a to ni bilo všeč 71-letniku iz bližnje hiše. Skočil je v morje, enega od dečkov prijel za nogo in ga povlekel na dno.

“Bila sem daleč stran od mosta, a sem opazila, da se je približal otrokom in začel kričati. Kar naenkrat sem videla, kako je skočil v morje in se potopil za otroki. Ti so plavali in skušali pobegniti, vendar je enega dečka zgrabil in ga potegnil na dno. Fant se je pojavil na gladini, moški pa mu je rekel: ‘Če se še enkrat vrneš na pomol, ti bom polomil noge. Ti boš končal v bolnišnici, jaz pa na policiji’,” je opisala mama slavljenca.

Nato je poklicala policijo, ki je hitro prišla, 71-letnik pa se je skril v hišo. Dogodek so potrdili na Dubrovniško-neretvanski županiji. Policija je dogodek opredelila kot “posebno predrzno in nedostojno motenje javnega reda in miru”. Materi napadenega dečka so pojasnili, da gre v tem primeru tudi za kaznivo dejanje grožnje, vendar se za zdaj ni odločila za podpis predloga za kazenski pregon.

Moški je po pisanju portala Dubrovački vjesnik prepričan, da je pomol v njegovi lasti, starši dečka, ki je praznoval, pa pravijo, da je ljudi že večkrat odganjal.

71-letnik se je po pričevanjih domačinov domov vrnil po tem, ko je živel v Avstraliji. Hišo najema, ljudem pa se pogosto hvali, da je pripadnik zlate generacije vaterpolistov KPK (Korčulski plavalni klub), ki so se leta 1973 uvrstili v prvo jugoslovansko vaterpolsko ligo.

Soline, kjer se je incident zgodil, so del mesta tik ob trajektnem pristanišču na Dominču. Že vrsto let tam poteka boj domačinov in lastnikov hiš, ki želijo nelegalno zgrajene mostove in pomole ohraniti izključno za svoje goste.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje