Moški z nožem in sekiro več ur zadrževal talce na vlaku v Švici

Svet 09. Feb 202409:11 > 20:55 1 komentar
Talci na Švicarskem vlaku
Foto: PROFIMEDIA

Švicarska policija je ubila moškega, ki je na vlaku več kot štiri ure zadrževal 14 potnikov in strojevodjo. Policija je kot motiv izključila terorizem. Pojasnili so, da je bil moški najverjetneje nezadovoljen s pogoji, ki jih je imel kot prosilec za azil.

Švicarska policija je danes sporočila, da je pri iranskemu prosilcu za azil, ki ga je v četrtek zvečer ubila, po tem ko je oborožen z nožem in sekiro na regionalnem vlaku več ur zadrževal talce, izključila terorizem kot motiv, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Nič ne nakazuje na teroristično ali džihadistično dejanje,” je povedal tiskovni predstavnik policije Jean-Christophe Sauterel in pojasnil, da je bil moški najverjetneje nezadovoljen s pogoji, ki jih je imel kot prosilec za azil. V videoposnetku, ki ga je posnel eden od talcev, je namreč moški povedal, da želi priti v Anglijo, saj ni zadovoljen s svojim položajem v Švici.

32-letni Iranec je v četrtek zvečer na regionalnem vlaku v bližini mesta Yverdon, slabih 80 kilometrov zahodno od švicarske prestolnice Bern, zajel 12 potnikov in strojevodjo. Policija je vlak, ki je stal na postaji Essert-sous-Champvent, obkolila in po skoraj štirih urah pogajanj izkoristila priložnost za posredovanje, ko se je storilec za kratek čas oddaljil od talcev.

Za odvračanje njegove pozornosti so uporabili eksplozivno napravo, nakar je napadalec s sekiro planil na enega od policistov, ki ga je ustrelil in ubil. Po navedbah policije talci niso bili poškodovani.

Švicarski vlak
Foto: PROFIMEDIA
Švicarski vlak
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje