Na italijanski avtocesti trčilo 100 vozil, trije ljudje so umrli

Svet 05. Feb 202416:07 0 komentarjev
italijanski policijski avto
Foto: PROFIMEDIA

Na brennerski avtocesti v italijanski deželi Emilija-Romanja je verižno trčilo okoli 100 vozil. Umrli so trije ljudje, okoli 25 je ranjenih.

Na brennerski avtocesti, ki italijansko Modeno povezuje z avstrijskim Innsbruckom, je med izvozoma Reggiolo in Carpi v italijanski deželi Emilija-Romanja verižno trčilo okoli 100 vozil. Trije ljudje so umrli, okoli 25 pa je poškodovanih. Še dve osebi sta umrli v avtocestni nesreči pri kraju Manerbio v Lombardiji.

Verižno trčenje, ki naj bi mu delno botrovala gosta megla, se je začelo med tovornjaki malo po 8. uri. Umrla sta dva motorista in en voznik tovornjaka, okoli 25 ljudi pa je poškodovanih, od tega dva huje, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Še ena prometna nesreča se je davi zgodila na avtocesti pri Manerbiu, ki leži približno na pol poti med Cremono in Brescio. V njej sta po podatkih reševalnih služb umrli dva osebi, več drugih pa je poškodovanih. Tudi v to nesrečo je bilo vpletenih več vozil, vključno z dvema tovornima voziloma za prevoz avtomobilov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!