Na jugu Gaze ubiti štirje izraelski vojaki, več ranjenih

Svet 18. Sep 202411:36 0 komentarjev
izraelski vojaki
Foto: PROFIMEDIA

V Rafi na jugu Gaze so bili ubiti štirje izraelski vojaki, več jih je bilo ranjenih. Skupno število žrtev na Izraelski strani od začetka ofenzive je sedaj naraslo na 348, medtem ko je bilo v Gazi ubitih najmanj 41.250 ljudi

Med operacijami v mestu Rafa na skrajnem jugu Gaze so bili v torek ubiti štirje pripadniki izraelskih sil, najmanj pet pa jih je bilo ranjenih, je danes sporočila izraelska vojska. S tem je skupno število ubitih izraelskih vojakov med vojno v Gazi naraslo na 348, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vojaki naj bi umrli v eksploziji v eni od stavb v Rafi, kjer so po navedbah izraelskega portala Ynet iskali orožje in strelivo.

Med mrtvimi je tudi 20-letna vojaška bolničarka, ki je tako postala prva izraelska vojakinja, ubita med več kot 11-mesečno ofenzivo v enklavi. Med ranjenimi so trije v kritičnem stanju.

Skupno število smrtnih žrtev v izraelski vojski od začetka ofenzive v enklavi je s tem naraslo na 348. Na palestinski strani je bilo medtem od 7. oktobra po podatkih zdravstvenih oblasti v Gazi ubitih najmanj 41.250 ljudi. Ranjenih je bilo več kot 95.300.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!