Na Kanarskih otokih nov protest proti množičnemu turizmu

Svet 20. Okt 202421:19 0 komentarjev
protest, Kanarski otoki, 20. oktober 2024
(Foto: Profimedia)

Na Kanarskih otokih se je danes okoli 10 tisoč ljudi zbralo na protestih proti množičnemu turizmu. Podobne proteste so na otokih organizirali že spomladi, ko se je zbralo po več deset tisoč ljudi.

Otoki so priljubljena zimska destinacija med številnimi Evropejci, ki želijo zbežati pred mrazom. Protesti so se tokrat zvrstili na otokih Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma in El Hierro.

Protestniki so opozarjali na to, da so postali tujci v svoji lastni državi, na plakatih pa je bilo videti tudi napise, da Kanarski otoki niso tematski park.

Organizatorji so bili kritični do nepravičnega razvojnega modela v turističnem sektorju.

protest, Kanarski otoki, 20. oktober 2024
(Foto: Profimedia)

O podobnih protestih smo poročali že aprila, ko se je po navedbah policije po različnih mestih na otokih zbralo 20 tisoč ljudi, demonstracije v podporo pa so se odvijale tudi po celinski Španiji.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!