Na podelitvi nagrad bafta pozabili na zvezdnika legendarne serije Prijatelji

Magazin 20. Feb 202421:43 0 komentarjev
Courteney Cox in Matthew Perry
Foto: PROFIMEDIA

Pretekli konec tedna je v Londonu potekala podelitev prestižnih filmskih nagrad bafta, ki pa je tudi tokrat poskrbela za nekaj dvignjenih obrvi. Med poklonom zvezdnikom, ki so umrli v zadnjem letu, je občinstvo pogrešalo omembo lani preminulega zvezdnika uspešne serije Prijatelji.

V nedeljo so v Londonu podelili britanske filmske nagrade bafta. Poleg podelitve nagrad so se poklonili tudi zvezdnikom, ki so umrli v zadnjih 12 mesecih. Med nastopom igralke Hannah Waddingham, ki je odpela pesem Time after time pevke Cyndi Lauper, so se na zaslonu v ozadju pojavili znani obrazi – denimo pevka Tina Turner, igralec Michael Gambon, ki je v filmih Harry Potter upodobil Dumbledorja, pa igralki Jane Birkin in Glynis Johns.

Pozorna očesa kritične javnosti pa je presenetilo, ker se akademija ni poklonila Matthewu Perryju, zvezdniku serije Prijatelji, ki je v 54. letu starosti umrl oktobra lani. Na družbenih omrežjih se je zato zvrstilo mnogo zapisov, ki so opozorili na to, da so Perryja spregledali.

Eden od uporabnikov je na družbenem omrežju X denimo zapisal, da je dejstvo, da Perryja niso vključili poklon, zgodba o izvoru zlobneža.

Da bi omilili pogrom na družbenih omrežjih, se je uradni račun bafte odzval na enega od zapisov in odgovoril: “Na Matthewa Perryja se bomo spomnili na letošnji podelitvi televizijskih nagrad.” Te bodo potekale maja, ko se bodo poklonili tudi televizijskemu režiserju Royu Battersbyju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!