Na Tajskem rešili žensko, ki je bila več ur v prijemu pitona

Svet 19. Sep 202412:43 0 komentarjev
piton je več ur stiskal žensko
Foto: Phra Samut Chedi Police

V okrožju Samut Chedi jugovzhodno od Bangkoka so uspeli rešiti žensko iz večurnega prijema štirimetrskega pitona, ki je v torek zvečer prilezel v njen dom.

Medtem ko je pomivala posodo, je začutila ugriz v stegnu, potem se je kača ovila okoli nje. Pred prihodom policije se je 64-letna ženska, ki živi sama, dve uri borila z 20-kilogramsko kačo. Ta jo je med tem tudi večkrat ugriznila. Kot je ženska povedala za lokalne medije, je skušala kačo odgnati tudi tako, da jo je v nekem trenutku zgrabila za glavo, vendar kača tudi takrat ni odnehala in jo je še naprej močno stiskala.

Ženska, ki je živela sama po nedavni smrti soproga, je klicala na pomoč sosede, a je niso slišali. K sreči je njene klice nato slišal mimoidoči in obvestil policijo, ki je vdrla v njen dom in jo našla že bledo in slabotno, je o napadu pitona španski tiskovni agenciji Efe poročal predstavnik tajske policije.

Kača je po poročanju tajskih medijev po napadu zbežala v gozd za hišo, žensko pa so odpeljali na pregled v bolnišnico. Ugrizi pitona sicer niso strupeni, vendar lahko povzročijo okužbo.

Zaradi monsunskega deževja med junijem in oktobrom se kače na Tajskem pogosto zatečejo v zaprte prostore tako na podeželju kot v mestih. Samo v Bangkoku med deževno sezono gasilci prejmejo med 150 in 200 klicev dnevno, v katerih jih obveščajo, da so videli kače oz. jih prosijo, naj jih odstranijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!