Nad Istro močna neurja: “Kakšna eksplozija ozračja, v Pazinu pravi potop”

Svet 22. Jul 202417:02 0 komentarjev
pazin potop
'Potop' v Pazinu (Foto: Posnetek zaslona/Istra Met/FACEBOOK)

Nad hrvaškim delom Istre divjajo močna neurja. Po zadnjih informacijah je bilo najhuje nad osrednjim delom Istre, kjer je padala tudi toča. Močna nevihta se je nato premaknila proti Vrsarju. Vremenoslovci poročajo o "eksploziji ozračja".

Hrvaško Istro je popoldne zajela nevihta z močnimi nalivi, ponekod pada tudi toča.

“Kakšna eksplozija ozračja,” o nevihti, ki je sprva zajela severni del Istre, poročajo na vremenskem portalu IstraMet. Iznad Buzeta so se nevihtni oblaki pomaknili nad osrednji del Istre, najhuje je bilo po zadnjih informacijah v Pazinu.

“V Pazinu je pravi potop. V 20 minutah je padlo več kot 60 milimetrov dežja,” piše IstraMet. Prebivalci Pazina poročajo tudi o toči. “Toča nam je stolkla vrt in cvetlice,” je pod objavo na družbenih omrežjih zapisala ena izmed bralk. Voda povzroča nevšečnosti tudi na cesti. Na istrskem ipsilonu je zaradi zastajanja meteorne vode na vozišču nastal zastoj.

Nevihte z močnimi nalivi so se nato pomaknile proti jugozahodnemu delu polotoka – radarske slike padavin kažejo, da sta bila na udaru Vrsar in Rovinj. Toča naj bi padala tudi ob Limskem kanalu. Zahodno od polotoka so nevihte nad morjem izzvenele.

Več močnejših neviht je nastalo tudi nad Kvarnerjem in otoki, a od tam poročil o posledicah za zdaj še ni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!