Najbolj gostoljubna mesta: evropske prestolnice, ki jih v 2024 morate obiskati

Potovanja 11. Maj 202417:54 1 komentar
Pravljična Lizbona, mesto ki ga morate doživeti sami (Foto: PROFIMEDIA)

Pravljična portugalska prestolnica je že dolgo priljubljena turistična destinacija. VisaGuide.World pa jo je imenovala za prestolnico, ki jo v letu 2024 morate obiskati. Katera mesta so še na seznamu?

Če želite letos obiskati eno od živahnih evropskih prestolnic, je nova raziskava VisaGuide.World preučila, katere ponujajo najboljšo izkušnjo obiskovalcem na podlagi dejavnikov, kot so gostoljubnost, varnost in dostopnost.

Leta 2024 so za najboljšo prestolnico turistov okronali Lizbono, zahvaljujoč proračunu prijazni, pristni gostoljubnosti, varnosti in dolgemu seznamu stvari, ki jih lahko počnete v tem mestu.

Portugalska prestolnica ima nekaj za vsakogar: veliko izbiro različnih muzejev, več botaničnih vrtov in živalski vrt ter več deset parkov, kjer si lahko obiskovalci odpočijejo od mestnega vrveža.

V neposredni bližini mesta je več plaž, najbolj znani sta Caparica in Carcavelos, ki sta primerni tako za kopanje kot tudi za surfanje. Za tiste, ki si želijo mirne počitnice, je zraven tudi letoviško mestece Cascais.

Lizbona je znana tudi po živahnem nočnem življenju, z mnogimi bari, kjer se ljudje zabavajo kar na ulici, in klubi, kjer se zabava nadaljuje po zaprtju barov.

Mesto ima mnogo “miradurov” oziroma razglednih točk, z odličnim razgledom na različne dele mesta.

Za ljubitelje sladic pa so na vsakem koraku pekarne, v katerih lahko poskusijo svetovno znano portugalsko sladico Pastel de nata, oziroma Pastel de Belem.

Nizozemska, Amsterdam
Amsterdam (Foto: PROFIMEDIA)

Sledita ji Amsterdam in Praga

Na drugem mestu je Amsterdam, na tretjem pa Praga, ki je cenovno najugodnejše mesto na lestvici.

Spodaj si oglejte seznam 10 najboljših evropskih prestolnic, ki bi jih turisti morali obiskati v letu 2024:

Lizbona, Portugalska
Amsterdam, Nizozemska
Praga, Češka

Varšava, Poljska
Madrid, Španija
Zagreb, Hrvaška
London, Velika Britanija

Rim, Italija
Bern, Švica
Pariz, Francija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje