Najbolj spektakularna plavajoča restavracija (FOTO)

Navdih 29. Sep 202311:48 0 komentarjev
plavajoča restavracija na Norveškem
PROFIMEDIA

Na Norveškem se sredi fjorda bohoti ena najbolj nenavadnih restavracij na svetu, ki je videti kot velikansko ribje oko.

Čeprav je videti kot strmoglavljena vesoljska ladja, gre za eno najbolj nenavadnih restavracij na svetu.

V velikanskem ribjem očesu v drugem najdaljšem fjordu na Norveškem je restavracija Iris, ki ponuja edinstveno kulinarično doživetje, piše Daily Mail.

Štirinadstropni objekt, ki ga je navdihnila oblika ribjega očesa, se imenuje Salmon eye (lososovo oko). Za javnost so ga odprli leta 2022, od takrat pa velja za eno največjih plavajočih umetniških inštalacij na svetu. Ob restavraciji je v objektu tudi doživljajski center, ki je namenjen ozaveščanju o trajnostni morski hrani.

Plavajoče oko je prekrito z devet tisoč jeklenimi ploščicami, ki dajejo videz ribjih lusk, tehta 1.256 ton, ima premer 25 metrov, eno nadstropje je tudi pod vodo.

Kot piše na spletni strani restavracije, želijo gostom ponuditi prvinsko doživetje ob pogledu na pokrajino. “Doživetje v restavraciji Iris je dobesedno potovanje. Začne se z izletom z ladjo iz slikovitega mesteca Rosendal in nadaljuje s postankom in pozdravnim prigrizkom v čolnarni kuharice Anike Madsen na otoku Snilstveitøy. Nato se začne podvodno doživetje z vrhuncem v jedilnici. Osupljiv razgled na pokrajino pa ustvari pristno kuliso za degustacijski meni,” piše na strani.

Kot so še zapisali, glavna kuharica razvaja brbončice svojih gostov s svežimi morskimi sadeži iz lokalnega okolja, ki jim doda pridih z “divjimi in zanimivimi sestavinami z okoliških gora”.

Cena menija za eno osebo se giba okoli 3.200 norveških kron, kar je približno 285 evrov.

plavajoča restavracija na Norveškem plavajoča restavracija na Norveškem
PROFIMEDIA
plavajoča restavracija na Norveškem plavajoča restavracija na Norveškem
PROFIMEDIA
plavajoča restavracija na Norveškem plavajoča restavracija na Norveškem
PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!