Najstnica, ki je v ZDA izginila pred štirimi leti, se je sama javila policiji

Svet 28. Jul 202308:31 0 komentarjev
Glendale Police/TWITTER

Američanka, ki je kot 14-letnica izginila, je pred dnevi sama prišla na policijsko postajo. "Čudeži obstajajo," je ob njeni vrnitvi povedala njena mama.

Ameriška najstnica, ki je izginila pred skoraj štirimi leti, je pred dnevi sama prišla na policijsko postajo v Montani, ki je skoraj dva tisoč kilometrov oddaljena od njenega rojstnega kraja Glendale v Arizoni, piše BBC.

Takrat 14-letna Alicia Navarro je septembra 2019 odšla od doma, staršem je pustila sporočilo, da je pobegnila, a se bo enkrat vrnila, piše BBC. To je štiri leta pozneje izpolnila. “Čudeži obstajajo,” je ob njeni vrnitvi dejala njena mama Jessica Nunez.

Ko je najstnica izginila, so sprožili obsežno iskalno akcijo. Preiskovalci FBI in Centra za pogrešane in izkoriščane otroke pa so prejeli na tisoče obvestil, kje vse so jo videli. Njena mama trdi, da je zbežala od doma, ker jo je k temu napeljal neznanec s spleta.

“To se je zgodilo z namenom,” je povedala. “Verjamem, da so jo zvabili, misleč, da bo doživela kakšno pustolovščino ali morda celo ljubezen,” besede Nunez povzema BBC. Po njenih navedbah so Alicii kot najstnici diagnosticirali avtistično motnjo, od nekdaj pa je bila navdušena nad videoigrami.

Predstavnik policije v Glendalu Jose Santiago je na novinarski konferenci, da je zdaj 18-letnica sama prišla na policijo in se identificirala. Prosila je, naj jo izbrišejo s seznama pogrešanih mladoletnikov, a je bila videti srečna in zdrava, je povedal.

Po njegovih navedbah je najstnica od doma odšla prostovoljno in ni bila v težavah. Policija za zdaj ne ve, kako je Alicia prišla do Montane, primer še preiskujejo.

Santiago je dodal, da se je zdelo, da je od doma odšla prostovoljno in da ni bila v “kakršnih koli težavah”. Ni jasno, kako je Alicia prišla vse do Montane, ki je od njenega doma oddaljena več kot 1900 kilometrov, primer pa še vedno preiskujejo. Preiskovalec Scott Waite je na novinarski konferenci dejal, da je bilo matere in hčere “čustveno pretresljivo” in da se je Alicia “zelo opravičila za to, kar je zaradi nje doživela njena mati”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!