Napad z nožem na kanadski univerzi med predavanjem pri predmetu študije spolov

Svet 29. Jun 202310:39 0 komentarjev
Univerza Waterlooja
Foto: PROFIMEDIA

Na kanadski univerzi se je med predavanjem pri predmetu študije spolov zgodil napad z nožem, v katerem so bili ranjeni profesor in dva študenta.

Napadalec je na kanadski Univerzi Waterlooja zabodel profesorja in dva študenta. Napad se je zgodil v predavalnici, in sicer pri predmetu o študijah spolov, navaja CNN.

Profesor in študenta so huje ranjeni, a njihovo življenje ni ogroženo, so navedli na tamkajšnji policiji. Storilec, čigar identiteta ni znana, pa je v priporu. Prijeli so ga v zgradbi, kjer je izvedel napad.

Koliko študentov je bilo v učilnici med napadom, ni znano, je pa po navedbah policije v njej prostora za približno 20 ljudi. Uradno motiv za napad ni znan, prav tako ni znano, ali je osumljeni povezan z univerzo in ali je osebno poznal katero od žrtev. Nick Manning, zaposleni na Univerzi Waterlooja, je povedal, da je osumljeni član “univerzitetne skupnosti” – ali je študent, ni želel potrditi, navaja tiskovna agencija AP.

Univerza Waterlooja
Foto: PROFIMEDIA

Časopis študentov Univerze Waterlooja Imprint je – sklicujoč se na navedbe študenta Jinming Lija, ki je bil priča dogodku – poročal, kako naj bi potekal napad. Po besedah očividca je bil napadalec star med 20 in 30 let. Ko je vstopil v učilnico, naj bi profesorja vprašal, kaj je vsebina predmeta. Nato naj bi zaprl vrata, iz nahrbtnika vzel dva noža in napadel profesorja, študenti pa da so začeli bežati proti izhodu.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!