Navalnega premestili v kazensko kolonijo s strogim režimom

Svet 14. Jun 202216:47 0 komentarjev
Aleksej Navalni
Evgenia Novozhenina/REUTERS

Zaprtega ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega so premestili v kazensko kolonijo s strogim režimom, so danes sporočili njegovi sodelavci, ki jih skrbi ta za njegovo varnost. Ruske oblasti sicer niso razkrile lokacije nove kazenske kolonije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Navalni ni prišel na sestanek s svojimi odvetniki, je na Twitterju zapisala ena od njegovih tesnih zaveznic Marija Pevčih in dodala, da nimajo dodatnih informacij, kje je.

Uradniki v kazenski koloniji so po navedbah odvetnice Navalnega Olge Mihajlove sporočili, da so ga premestili v kazensko kolonijo s strogim režimom.

O premestitvi niso vnaprej obvestili niti njegove družine niti njegove odvetnice, je sporočila tiskovna predstavnica Kira Jarmiš. “Dokler ne vemo, kje je Aleksej, ostaja sam s sistemom, ki ga je že poskušal ubiti, zato je naša glavna naloga, da ga čim prej najdemo,” je dodala.

Navalni služi dveinpolletno kazen, ker je kršil pogojni izpust zaradi starih obtožb goljufije, kar je po besedah njegovih zaveznikov kazen za izzivanje Kremlja. Konec marca so mu zaporno kazen podaljšali na devet let, potem ko so ga spoznali za krivega goljufije in nespoštovanja sodišča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!