Berlusconijevo zdravje nekoliko boljše, a ostaja na intenzivnem oddelku

Svet 06. Apr 202308:48 > 18:24 1 komentar
Silvio Berlusconi
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Italijanski mediji poročajo, da so nekdanjemu premierju Silviu Berlusconiju diagnosticirali levkemijo in je že začel kemoterapijo. Njegovo stanje se je po poročanju medijev nekoliko izboljšalo, vendar dolgoletni italijanski politik ostaja na intenzivnem oddelku, kjer ga zdravijo zaradi pljučnice.

Štirikratnemu italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju so po sredinem sprejetju v bolnišnico diagnosticirali levkemijo. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa je že začel kemoterapijo. Berlusconija poleg levkemije, ki naj bi jo imel že nekaj časa, pesti tudi pljučnica, zaradi česar ga zdravijo na intenzivnem oddelku.

Po zadnjih informacijah, ki so jih novinarjem Anse podali viri blizu italijanskega politika, se je Berlusconijevo zdravstveno stanje izboljšalo v primerjavi z včerajšnjim dnem. Kot še poroča italijanska tiskovna agencija, je zdravljenje pljučnice z antibiotiki pokazalo spodbudne rezultate, vendar je še vedno potrebna previdnost. Neimenovani viri so za Anso dejali še, da zdravljenje takšne oblike levkemije, kot so jo diagnosticirali Berlusconiju, običajno poteka z dokaj neinvazivnimi terapijami.

Izboljšanje zdravstvenega stanja so pri italijanskem politiku opazili tudi njegovi sorodniki in kolegi iz stranke Naprej Italija, ki so ga obiskali v milanski bolnišnici. Zunanji minister in drugi človek stranke Antonio Tajani je dejal, da mu je Berlusconijev zdravnik potrdil, da je njegovo stanje stabilno. Dodal je, da se šef njegove stranke počuti dovolj dobro, da opravlja telefonske klice. Prav prek telefona je svojemu koalicijskemu zavezniku zaželela hitro okrevanje tudi premierka Giorgia Meloni.

Kot smo poročali, so nekdanjega italijanskega premierja zaradi kardiovaskularnih težav in težav z dihanjem v sredo sprejeli v bolnišnico San Raffaele v Milanu. Zdravijo ga na intenzivni negi. V bolnišnici je vodjo desnosredinske stranke Naprej Italija obiskalo vseh pet otrok, njegov brat Paolo in življenjska spremljevalka Marta Fascina.

86-letni milijarder in medijski mogotec, ki je obogatel s komercialno televizijo, je v zadnjih letih imel več težav z zdravjem. Leta 2016 so ga operirali na srcu, spopadel pa se je tudi z rakom na prostati. Leta 2021 je bil večkrat hospitaliziran zaradi težav s srcem in covida-19, ki ga je takrat opisal kot najnevarnejši izziv svojega življenja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje