Nekdanji gruzijski predsednik obtožen nezakonitega vstopa v državo

Svet 21. Okt 202109:32 > 10:23 0 komentarjev
Mihail Sakašvili
Valentyn Ogirenko/REUTERS

Nekdanji gruzijski predsednik Mihail Sakašvili je obtožen nezakonitega vstopa v državo, aretirani pa so bili tudi štirje njegovi sodelavci.

Nekdanji gruzijski predsednik Mihail Sakašvili je obtožen nezakonitega vstopa v državo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Z obtožnico naj bi bil seznanjen v sredo. Aretirani so bili tudi štirje njegovi sodelavci.

Sakašvili se je po več letih življenja v izgnanstvu pred lokalnimi volitvami iz Ukrajine vrnil v domovino. Oblasti so ga aretirale 1. oktobra.

Nekdanji predsednik, ki je bil v Gruziji na oblasti med letoma 2003 in 2013, je sicer iz države zbežal leta 2013, saj se je bal aretacije, potem ko mu je tožilstvo očitalo zlorabo položaja. Sodišče ga je leta 2018 v odsotnosti spoznalo za krivega in ga obsodilo na šest let zapora.

Obtožbe zanika

Sakašvili obtožbe zanika. Takoj po aretaciji je začel gladovno stavkati proti temu, kar je označil za politično motiviran pregon. V sredo je obljubil, da bo v zaporu še naprej zavračal hrano, kljub temu da so mu zdravniki v torek to odsvetovali in priporočili, naj gre v bolnišnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!