Nemčija pozvala svoje državljane: Nujno zapustite Libanon

Svet 27. Jun 202411:03 1 komentar
Požar po obstreljevanju na izraelski strani ob meji z Libanonom
Požar po obstreljevanju na izraelski strani ob meji z Libanonom (Foto: Mostafa Alkharouf / Anadolu/PROFIMEDIA)

Konflikt med libanonskim gibanjem Hezbolah in Izraelom se lahko vsak trenutek zaostri, zato je nemško zunanje ministrstvo svoje državljane pozvalo, naj čim prej zapustijo Libanon.

Nemško zunanje ministrstvo je v sredo posodobilo obvestilo pred potovanjem v Libanon s priporočilom, naj nemški državljani nujno zapustijo državo, saj se lahko trenutno “naraščanje napetosti na obmejnem območju z Izraelom v vsakem trenutku še zaostri”.

Ministrstvo je opozorilo tudi pred povečanim tveganjem terorističnih napadov v Libanonu, ki bi lahko prizadeli tujce iz zahodnih držav ali turiste v velikih hotelih.

Nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock je že v torek posvarila, da lahko že “napačna presoja” sproži obsežno vojno med Izraelom in Hezbolahom in ob naraščanju napetosti pozvala k “skrajni zadržanosti”.

“Z vsako raketo čez modro črto med Libanonom in Izraelom se povečuje nevarnost, da bi napačna presoja lahko sprožila vročo vojno,” je Baerbock med obiskom Bejruta zapisala na omrežju X.

Slovensko ministrstvo za zunanje in evropske zadeve zaradi razmer v državi iz varnostnih razlogov odsvetuje vsa potovanja v Libanon.

Območje ob libanonsko-izraelski meji je od 7. oktobra, ko je izbruhnila vojna v Gazi, prizorišče skorajda vsakodnevnega obstreljevanja med Izraelom in Hezbolahom, ki ga podpira tudi Iran.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje