Nemške šole in radijske postaje prejele grožnje z bombami

Svet 24. Okt 202311:47
Policistka pred evakuirano šolo v Nemčiji po grožnji z bombo
Foto: PROFIMEDIA

V Nemčiji je tudi danes več šol in radijskih postaj prejelo grožnje z bombami in nasilnimi napadi. Nekatere grožnje bi lahko bile povezane s skrajnim palestinskim gibanjem Hamas. Podobne grožnje so na več ustanovah prejeli tudi v ponedeljek.

Po vrsti groženj z bombo, ki so v ponedeljek prizadele najmanj sedem nemških šol in radiotelevizijo ZDF, so se danes na več šolah in radijskih postajah znova pojavile grožnje z bombo in napadi.

Zjutraj so evakuirali srednjo šolo na Bavarskem, potem ko je ta prejela že drugo grožnjo z bombo. Po poročanju policije je grožnja prišla po elektronski pošti in bi lahko bila povezana s Hamasom.

V mestu Erfurt so grožnje prejeli na treh šolah. To sicer niso bile povezane z bombami, ampak z nasiljem. Policija stavbe šol še ni pregledala.

V zvezni deželi Turingija so medtem evakuirali radijski center, v katerem so tri radijske postaje – Antenne Thüringen, Landeswelle Thüringen in Radio Top40 -, potem ko so po elektronski pošti prejeli grožnjo z bombo, ki jo je po besedah policije poslal Hamas.

V Nemčiji je sicer že v ponedeljek več šol prejelo grožnje, med drugim na Bavarskem, Baden-Württembergu, Severnem Porenju-Vestfaliji, Saškem in Turingiji. Zaradi grožnje z bombo so za kratek čas evakuirali tudi sedež nemške radiotelevizije ZDF.