Nemški konservativci ob predstavitvi novega logotipa tarča posmeha (VIDEO)

Svet 20. Sep 202317:04 0 komentarjev
Predstavitveni video nemških konservativcev
Foto: Posnetek zaslona/Storch_i/TWITTER

Nemški opozicijski krščanski demokrati (CDU) so bili tarča posmeha, potem ko so v videoposnetku ob predstavitvi svojega novega logotipa zamešali nemški parlament in gruzijsko palačo. Napako so že priznali in se zahvalili spletni skupnosti za številne objave, ki so opozorile nanjo.

Stranka CDU je namesto kroglaste kupole Bundestaga uporabila podobo bolj jajčaste kupole nad slavnostno palačo v Tbilisiju, nekdanjo rezidenco gruzijskega predsednika. Uporabniki družbenih omrežij so napako v videoposnetku, ki ga je stranka delila v torek, hitro opazili.

Konservativci so že priznali, da so se zmotili in se zahvalili spletni skupnosti za številne objave, ki so opozorile na napako. “Na izbiro smo imeli veliko kupol, zdaj pa smo izbrali edino pravo,” je CDU še zapisala na omrežju X, nekdanjem Twitterju.

CDU si pred prihajajočimi volitvami prizadeva ponovno pridobiti zagon in osvežiti svojo podobo. Njihov novi logotip, podoben ikonam za moč mobilnega signala, pa naj bi predstavljal prenovo podobe stranke. Gre za tri trakove v barvah nemške zastave, katerih velikost narašča od leve proti desni.

Stranka je v svojo vizualno paleto dodala tudi dva nova odtenka modre barve, poimenovana po domu nekdanjega kanclerja Konrada Adenauerja na bregu Rena in njegovem najljubšem počitniškem kraju ob italijanskem jezeru Como.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!