Neurje uničilo enega najlepših zalivov na Jadranu: “Škoda je nepredstavljiva”

Svet 10. Sep 202417:15 1 komentar
Zaliv na Korčuli je po neurju popolnoma spremenil podobo.
Foto: Mjesni Odbor Pupnat/FACEBOOK

Po silovitih nalivih iz nekaterih delov Dalmacije poročajo o škodi. S Korčule prihaja vest, da je neurje popolnoma spremenilo enega najlepših zalivov na otoku, pa tudi na Jadranu.

Nekatere dele Dalmacije je v ponedeljek zajelo neurje z nalivi, kar je povzročilo poplave.

Največja škoda je na jugu države. Poleg Dalmacije o škodi poročajo tudi s Korčule, kjer je neurje uničilo enega najlepših zalivov na Jadranu.

Nevihta z močnim dežjem in močnim vetrom je v ponedeljek zvečer povzročila velike težave na območju Korčule in Orebića, piše hrvaški Dnevnik.

“Eno prijavo smo prejeli iz Lumbarde, kjer je močan veter odkrival strehe, zaradi močnih hudournikov je nastala razpoka na lokalni cesti, ki je zaprta,” tamkajšnje gasilce povzema portal.

Nalivi so popolnoma spremenili podobo enega najlepših zalivov na Korčuli, pa tudi na Jadranu. Gre za zaliv v Pupnatski Luki. Hudournik je v morje odnesel veliko kamenja, zemlja in peska, kar je spremenilo obalni pas.

Nekaj fotografij škode ne omrežju Facebook objavil mestni odbor Pupnat.

“Med neurjem, ki nas je zajelo, je nastala nepredstavljiva škoda,” so zapisali. Domačine so prosili za razumevanje in prijavo škode, da jo lahko čim prej posredujejo pristojnim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje