Neverjetna prigoda hrvaške družine: odšli na stranišče in pristali v papamobilu

Svet 16. Sep 202310:29 1 komentar
papamobil
Dnevnik.hr

Na videz čisto običajna avdienca papeža Frančiška je bila za družino Primžić iz Hrvaške vse prej kot to. "Vsi smo bili čisto iz sebe," je za Dnevnik.hr povedala Domina Prižmić. Kako ne bi bili, ko pa so se štirje najmlajši otroci devetčlanske družine čisto po naključju znašli skupaj s samim papežem v papamobilu. 

“Prišli smo precej zgodaj zjutraj, da bi zasedli čim boljša mesta, a seveda je moral eden od otrok na stranišče. Zato sem skupaj s štirimi najmlajšimi člani družine odšla do stranišč, ko smo se vračali, pa je eden od policistov pokazal name,” je za za Dnevnik.hr opisala Domina Prižmić. 

Najprej se je malce ustrašila, nato pa jo je policist vprašal, ali bi se otroci radi peljali skupaj s papežem Frančiškom v papamobilu. “Seveda, super. Kdo bi tako ponudbo odklonil,” je dejala.

A vožnja poleg svetega očeta pred večtisočglavo množico vernikov ni mačji kašelj, zato so jo policisti spraševali, ali bo najmlajša hčerka jokala. “Malo jo je bilo strah, saj je slišala, kako smo se dogovarjali, da bo sedla v papamobil. Vprašala me je, ali jo bodo po končani vožnji vrnili nazaj,” je pripomnila. A starejši bratje in sestre so deklico bodrili, sedli v vozilo in se zapeljali čez trg, Domina pa je na vprašanje, ali jo je bilo strah, odgovorila, da se je počutila, kot da gre k nekomu na obisk.

papamobil
Dnevnik.hr

Papež Frančišek sicer velja za zelo družabnega in srčnega papeža, ki je vedno pripravljen vernike pozdraviti, se jim nasmehniti ali pa se z njimi fotografirati, tovrstna izkušnja, kot jo je doživela družina Primžić, pa ni ravno pogosta, zato si jo bo gotovo zapomnila za vse življenje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje