Norveška prepovedala uriniranje v smeri Rusije

Magazin 27. Avg 202119:28 > 30. Avg 2021 09:52 0 komentarjev
rusija
Gaurav Dalmia/Twitter

Na norveško-ruski meji so nedavno postavili znak, namenjen predvsem turistom, ki prepoveduje uriniranje v smeri Rusije. Kazen za takšno početje znaša 290 evrov.

Angleški napis, postavljen na bregu reke Jakobselve, ki ločuje Norveško in Rusijo, poziva tamkajšnje obiskovalce, naj ne urinirajo v smeri Rusije. Opozorilo je tik ob znaku, ki v norveškem jeziku obvešča, da je območje pod videonadzorom.

Lokacija priljubljena med turisti

“Napis so zagotovo postavili dobronamerni ljudje zato, da bi opozorili mimoidoče, naj se ne vedejo neprimerno,” je dejal Jens-Arne Hoilund, ki je zaposlen na tamkajšnji meji.

Po besedah Hoilunda, ki je tudi zadolžen za spoštovanje sporazumov, ki urejajo sosedske odnose med Norveško in Rusijo, se ruske oblasti niso nikoli pritoževale zaradi incidentov uriniranja na meji.

“Uriniranje v naravi ni nujno žaljivo, a je to predvsem odvisno od stališča posameznika. V tem primeru znak spada pod zakon, ki prepoveduje žaljivo vedenje na meji,” je še pojasnil Hoilund. Kazen za takšno nečedno početje je zagrožena z 290 evrov globe.

Norveška zakonodaja med drugim veleva, da je neprimerno vedenje na meji s sosednjo državo ali njenimi organi prepovedano, poroča srbski N1. Znak je postavljen na lokaciji, ki je zelo priljubljena med turisti, saj od tam pogled seže v Rusijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!