Obalo v hrvaški Istri onesnažile snovi, ki naj bi jih prineslo z morja

Svet 11. Jun 202413:20 1 komentar
onesnaženje premantura morje
Foto: FACEBOOK

Pri Premanturi v hrvaški Istri še vedno čistijo nekaj sto metrov obale, ki jih je v nedeljo onesnažila neznana snov. Oblasti kopanje na tem območju še vedno odsvetujejo.

Pri Premanturi v hrvaški Istri že od nedelje čistijo morje, potem ko je še neznana snov onesnažila nekaj sto metrov obale. Lokalne oblasti kopanje na tem območju odsvetujejo do konca čiščenja, poročajo hrvaški mediji.

Iz puljske luške kapitanije so v ponedeljek za hrvaško tiskovno agencijo Hina pojasnili, da je morje onesnaženo na območju kampa Stupice v Premanturi. O vzrokih onesnaženja niso želeli ugibati do analize, so pa pojasnili, da gre za ogljikovodikove snovi, ki so prišle z morja.

V nedeljo je bilo na terenu okoli sto gasilcev in pripadnikov pristojnih služb, ki so postavili 800 metrov zaščitnih pregrad.

Stanje v Stupicah je bilo po besedah župana občine Medulin Ivana Kirca v ponedeljek že veliko boljše, čiščenje pa se nadaljuje tudi danes.

Kirac je še opozoril, da kopanje odsvetujejo, dokler ne bodo očistili zaliva in opravili analize morske vode. Poudaril je tudi, da onesnaženje ni doseglo bližnjih otokov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje