Osmrtnica za Amalijo Knavs v slovenskem časopisu: “Bila je ljubezniva in močna”

Slovenija 18. Jan 202409:31 4 komentarji
Amalija Knavs in Melania Trump
Amalija Knavs in Melania Trump (Foto: PROFIMEDIA)

V Dolenjskem listu so objavili osmrtnico Amalije Knavs, mame Melanie Trump. Amalijo bodo danes pokopali na Floridi v ZDA, v Sloveniji pa bodo v njen spomin v cerkvi svetega Lovrenca na Raki zvonili zvonovi, nato pa bo potekala tudi maša.

V 79. letu starosti je prejšnji torek, 9. januarja, umrla Amalija Knavs, mati nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump. Amalijo bodo danes pokopali na Floridi, kjer družina Trump preživi večji del časa. Amalija in njen mož Viktor sta nekdaj živela v Sevnici, nato pa sta se pred leti preselila v ZDA, leta 2018 sta postala tudi ameriška državljana.

Ob njeni smrti je Viktor za pokojno ženo po poročanju Reporterja naročil tudi osmrtnico v Dolenjskem listu. “Z globoko žalostjo sporočamo, da se je 9. januarja 2024 od nas poslovila ljubljena žena, mati, babica, sestra, svakinja in tašča Amalija Knavs,” piše v osmrtnici, ki je objavljena tudi na spletni strani časopisa.

“Poročena je bila z ljubeznijo svojega življenja Viktorjem Knavsom, s katerim sta imela dve hčerki, Ines in Melanijo. Amalija je bila ljubezniva, močna, dobrotna in ljubeča babica vnuku Barronu. Neizmerno jo bomo pogrešali in bomo spoštovali njeno dediščino, predanost družini in tistim, ki jih je imela rada,” so zapisali v osmrtnici, objavljeni v Dolenjskem listu.

Osmrtnica Amalije Knavs
Osmrtnica Amalije Knavs (Foto: Posnetek zaslona Dolenjski list)

Kot je še navedeno v osmrtnici, bodo v njen spomin v cerkvi svetega Lovrenca na Raki ob 16. uri zvonili zvonovi, ob 17. uri pa bo sveta maša.

Podrobnosti pogreba, ki bo danes potekal na Floridi, niso znane.

Novico o smrti je na družbenem omrežju X sporočila Melania Trump, ki je mamo opisala kot močno žensko, ki je vedno premogla milino, toplino in dostojanstvo. Poudarila je, da jo bodo bližnji močno pogrešali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje