Osumljeni za umor male Danke je spremenil zgodbo

Svet 11. Jul 202412:16 1 komentar
Danka Ilić
Foto: Danka Ilić (Družbena omrežja)

Na višjem državnem tožilstvu v mestu Zaječar je potekalo zaslišanje enega od osumljenih za umor male Danke Ilić. Dejan Dragijević je zdaj po poročanju Dnevnik.hr zanikal, da bi na usodni dan videl deklico in da bi bil kakorkoli povezan z njenim umorom.

“Zdaj vse zanika. Dejal je, da otroka usodnega dne na cesti v Banjskem polju ni videl. Dejal je, da je ni dal v avto in da je ni davil, pa tudi, da trupla ni odvrgel na smetišče. Povedal je skoraj isto zgodbo kot njegov kolega,” je o današnjem pričanju osumljenega Dejana Dragijevića za umor male Danke Ilić za Dnevnik.hr povedal vir, seznanjen s primerom.

Dragijević je namreč nedavno prek odvetnika podal pisno vlogo in zahteval ponovno zaslišanje na višjem državnem tožilstvu v mestu Zaječar.

V svoji prvi izjavi je osumljeni povedal drugačno zgodbo, in sicer da je bil sopotnik v službenem vozilu, za volanom pa je bil njegov kolega Srđan Janković. Takrat je dejal, da je Janković z avtom trčil v deklico, nato pa da jo je on sam, torej Dragijević, dal v avto in jo zadavil.

Zločin je takrat podrobno opisal in prvotno priznal tudi svojo vlogo v prikrivanju umora. Nikoli pa ni razkril, kje je truplo deklice. Povedal je le, da sta truplo odpeljala na deponijo, a da so ga čez dva dni prestavili, pri čemer sta mu pomagala oče in brat.

Drugi osumljeni, torej Srđan Janković, se je na zaslišanju po aretaciji branil z molkom, nato pa je v začetku junija zanikal, da bi imel karkoli opraviti z izginotjem in umorom deklice iz Bora.

Osumljena za smrt Danke Ilić
Osumljenec za smrt male Danke Ilić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/BOBO)

Spomnimo, da je še ne dveletna deklica izginila 26. marca okoli 13.45 z družinskega posestva pri Boru, ko se je mama le za trenutek obrnila stran in šla iskat vodo sinu. Takrat se je za deklico izgubila vsaka sled. Stekla je obsežna iskalna akcija. Interpol je za deklico razpisal rumeno tiralico, srbske oblasti pa so prvič aktivirale sistem obveščanja za pomoč “Najdi me”.

4. aprila je srbski predsednik Aleksandar Vučić sredi izredne seje vlade sporočil, da je deklica mrtva in da so v povezavi z njenim umorom aretirali dva človeka, in sicer delavca javnega komunalnega podjetja Vodovod. Njenega trupla niso nikoli našli, zgodbe osumljenih pa se še vedno spreminjajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje