Srbski predsednik: Deklico Danko so ubili

Svet 04. Apr 202410:21

Zaradi smrti deklice Danke Ilić so aretirali dva človeka, je povedal srbski predsednik Aleksandar Vučić.

Mala Danka Ilić je mrtva, je sporočil srbski predsednik Aleksandar Vučić.

“Imam slabo novico o Danki iz Bora. Policija je aretirala dva človeka, ki sta ubila Danko. Kolikor razumem, sta oba priznala dejanje,” je na izredni seji vlade dejal Vučić. “S kakšnimi pošastmi imamo opravka,” je še dodal.

Policija je naknadno pojasnila, da so aretirali dva moška, oba stara 50 let. Oba sta zločin tudi priznala, trenutno pa poteka iskanje trupla deklice.

Po neuradnih informacijah ATV, ki se sklicuje na kriminalistično policijo iz Bora, sta deklico z avtom povozila delavca javnega komunalnega podjetja Vodovod, jo dala v prtljažnik, nato pa jo odvrgla na bližnji divji deponiji. Najvišja možna kazen v Srbiji je dosmrtni zapor.

Spomnimo, da je še ne dveletna deklica izginila 26. marca okoli 13.45 z družinskega posestva pri Boru, ko se je mama le za trenutek obrnila stran in šla iskat vodo sinu. Takrat se je za deklico izgubila vsaka sled. Stekla je obsežna iskalna akcija. Interpol je za deklico razpisal rumeno tiralico, srbske oblasti pa so prvič aktivirale sistem obveščanja za pomoč “Najdi me”. V preteklih dneh so srbski kriminalisti podrobno preiskali območje okoli družinske hiše in teren na območju Banjskega Polja. Preiskavo so kasneje po navedbah ministrstva za notranje zadeve razširili, v iskalno akcijo se je vključila tudi slovenska policija.